آیا ادای زکات فطر از شیر خشک جایز است؟

سوال

آیا برای من جایز است که زکات فطرم را شیر خشک (پودر شیر) بدهم؟

متن پاسخ

الحمدلله.

دادن زکات فطر صحیح نیست مگر از غذایی که در عرف آن سرزمین به عنوان غذای اصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد و مردم برای ناهار یا شام به عنوان غذای اساسی از آن استفاده می‌کنند، مانند گندم (برای نان) و برنج و مانند آن.

در نتیجه جایز نیست که زکات فطر از شیر خشک داده شود مگر آنکه به عنوان غذای اساسی مردم یک سرزمین مورد استفاده قرار گیرد.

من این سوال را از شیخمان عبدالرحمن البراک حفظه الله پرسیدم. ایشان گفتند: دادن زکات فطر از شیر درست نیست، اما اگر قومی باشند که غذای اصلی‌شان شیر باشد اشکالی ندارد.

والله اعلم

منبع: شیخ محمد صالح المنجد