جمعه 19 رمضان 1445 - 29 مارس 2024
فارسی

دعا در نماز عید

سوال

دعای نماز عید چگونه است؟

متن پاسخ

الحمدلله.

دعایی خاص که در نماز عید یا روز عید برای مسلمانان مشروع باشد را سراغ نداریم، اما تکبیر و تسبیح و گفتن لا اله الا الله و حمد پروردگار در شب عید فطر و قربان و صبح روز عید تا پایان خطبهٔ عید در عید فطر و تا پایان ایام تشریق (یازدهم و دوازدهم و سیزدهم ذی الحجه) در عید قربان مشروع است، چنان‌که در دههٔ اول ماه ذی الحجه نیز مشروع است؛ و الله سبحانه و تعالی دربارهٔ عید فطر می‌فرماید:

 وَلِتُكْمِلُواْ الْعِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُواْ اللّهَ عَلَى مَا هَدَاكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ

[بقره: ۱۸۵]

(تا شمارهٔ [مقرر] را تکمیل کنید و الله را به پاس آن‌که هدایتتان کرده است به بزرگی ستایش کنید و باشد که شکرگزاری کنید).

و همین‌طور برای احادیث و آثاری که در این زمینه وارد شده است.

و بالله التوفیق.

منبع: اللجنة الدائمة للبحوث العلمية والإفتاء (۸/ ۳۰۲).