جمعه 10 شوال 1445 - 19 آوریل 2024
فارسی

ازدواج در ماه رمضان

سوال

اگر مردی زنی را دوست دارد و می‌خواهد در ماه رمضان با او ازدواج کند و دوست دارد با او سخن بگوید آیا اسلام قیود و شروطی را قرار داده که مانع از ازدواج او با آن دختر و سخن گفتن با او در ماه رمضان است؟

آن مرد آن دختر را بسیار دوست دارد و می‌خواهد با او ازدواج کند. خواهش می‌کنم در این مورد مرا نصیحت کنید.

متن پاسخ

الحمدلله.

در شریعت هیچ نهی و ممانعتی از ازدواج در ماه رمضان به خاطر خود رمضان، یا ازدواج در ماه‌های دیگر وجود ندارد بلکه ازدواج در هر روز از روزهای سال جایز است.

اما روزه‌دار در ماه رمضان باید از طلوع فجر تا غروب خورشید از خوردن و آشامیدن و رابطهٔ جنسی خودداری کند؛ بر همین اساس اگر قادر به کنترل خودش هست و نمی‌ترسد کاری انجام دهد که روزه‌اش را باطل کند اشکالی ندارد در این ماه ازدواج کند.

اما بنابر عادت و آنچه بر حسب تجربه آشکار است کسی که زندگی زناشویی را در ماه رمضان آغاز کند نمی‌تواند در مورد شریک جدید زندگی‌اش صبر کند و ممکن است در گناه بزرگ (جماع در حال روزهٔ رمضان) واقع شود که کفارهٔ مغلظه را واجب می کند یعنی آزاد کردن یک برده یا در صورت نبودن روزه گرفتن دو ماه پی در پی یا در صورت عدم توانایی غذا دادن به شصت مسکین و اگر جماع در چند روز رخ دهد باید به اندازهٔ تعداد آن روزها این کفاره را بدهد.

مراجعه نمایید به سوال شمارهٔ (1672) و (22960).

نصیحت من به ایشان این است که اگر ترس این را دارد که نتواند خودش را کنترل کند این ازدواج را به بعد از رمضان موکول کند و در رمضان خودش را به عبادت و تلاوت قرآن و قیام شب و دیگر عبادات مشغول سازد.

اما حکم سخن گفتن با کسی که قرار است در رمضان با او ازدواج کند را در قبلا بیان کرده‌ایم. مراجعه نمایید به سوالات شمارهٔ (13791) و (22960).