پنجشنبه 9 شوال 1445 - 18 آوریل 2024
فارسی

اسراف در سفرهٔ افطار آیا از ثواب روزه کم می‌کند؟

سوال

زیاده‌روی در حاضر ساختن غذا برای افطار آیا از ثواب روزه کم می‌کند؟

متن پاسخ

الحمدلله.

«از ثواب روزه کم نمی‌کند و کار حرام پس از پایان روزه از ثواب آن نمی‌کاهد اما این کار در این سخن الله تعالی قرار می‌گیرد که:

 وَكُلُوا وَاشْرَبُوا وَلَا تُسْرِفُوا إِنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ  [سورهٔ اعراف: ۳۱]

(و بخورید بیاشامید و[لی] اسراف نکنید؛ او اسراف کاران را دوست ندارد).

زیرا اسراف ذاتا ممنوع است و میانه‌روی نیمی از معیشت است و اگر غذای اضافه دارند آن را صدقه دهند زیرا این بهتر است».

شیخ محمد بن عثیمین رحمه الله (فتاوی إسلامیة: ۲/ ۱۱۸).