جمعه 17 شوال 1445 - 26 آوریل 2024
فارسی

انجام پراکندهٔ قضای رمضان اشکالی ندارد

سوال

شخصی قضای رمضان دارد؛ آیا جایز است که این روزه‌ها را در روزهای متفرق انجام دهد؟

متن پاسخ

الحمدلله.

«بله، برای او جایز است که قضایش را در روزهای پراکنده انجام دهد، به دلیل این سخن حق تعالی که می‌فرماید:

وَمَنْ كَانَ مَرِيضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ [سورهٔ بقره: ۱۸۵]

(و کسی که بیمار یا در سفر بود پس تعدادی از روزهایی دیگر [را روزه شود]).

اینجا الله سبحانه و تعالی برای قضا، پی در پی بودن آن را شرط نکرده است.

و بالله التوفیق و صلی الله علی نبینا محمد و آله و صحبه وسلم».

شیخ عبدالعزیز بن عبدالله بن باز، شیخ عبدالرزاق عفیفی، شیخ عبدالله بن غدیان، شیخ عبدالله بن قعود.

(فتاوی اللجنة الدائمة للبحوث العلمیة والإفتاء: ۱۰/۳۴۶).