جمعه 10 شوال 1445 - 19 آوریل 2024
فارسی

مصیبت‌ها باعث پاک شدن گناهان می‌شوند

سوال

همسر من تا وقتی نوزاد اولش را به دنیا نیاورده بود نماز می‌خواند، اما بعد از آن در امر نماز تنبل شد و مدعی است که زن وقتی فرزندی به دنیا می‌آورد به سبب دردهایی که در اثنای تولد متحمل می‌شود همهٔ گناهانش پاک می‌شود. به او چه می‌گویید؟

متن پاسخ

الحمدلله.

این صحیح نیست اما زن نیز همانند دیگر انسان‌ها هرگاه دچار مصیبتی شد و صبر پیشه کرد و امید پاداش داشت برای این دردها و مصیبت‌ها اجر می‌برد و حتی پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ چیزی کمتر از آن را مثال آورده و بیان نموده‌اند که حتی خاری اگر به پایش برود برای آن از گناهان او کم می‌شود و بدان که مصیبت‌هایی که به انسان می‌رسد اگر صبر کند و از الله امید پاداش داشته باشد برای صبر و احتساب اجر می‌برد و خود مصیبت باعث بخشیده شدن گناهانش می‌شود. بنابراین مصیبت‌ها در هر صورت پاک کنندهٔ گناهان است حال اگر صبر نیز همراه آن باشد باعث می‌شود انسان برای این صبر نیز اجر ببرد. زن نیز هنگام تولد فرزندش بدون شک درد می‌کشد و اذیت می‌شود و این گناه باعث پاک شدن او می‌شود و اگر صبر نیز پیشه کند و امید اجر از الله داشته باشد همراه با تکفیر باعث بیشتر شدن پاداش او می‌شود…

والله اعلم.

منبع: فتاوای شیخ ابن عثیمین در مجلة الدعوة (۱۷۸۹/ ۶۱).