تبریک گفتن به مناسبت آغاز ماه رمضان

سوال

آیا تبریک گفتن برای آغاز ماه رمضان جایز است یا بدعت به شمار می‌آید؟

متن پاسخ

الحمدلله.

تبریک گفتن به مناسبت آغاز این ماه اشکالی ندارد و پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ یاران خود را برای فرا رسیدن ماه رمضان بشارت می‌داد و آنان را برای توجه نشان دادن به این ماه تشویق می‌کرد. از ابوهریره ـ رضی الله عنه ـ روایت است که رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ فرمودند: ماه رمضان به نزد شما آمده که الله عزوجل روزه‌اش را بر شما فرض گردانده، در آن درهای آسمان باز می‌شود و درهای دوزخ بسته می‌شود و شیاطین سرکش به زنجیر کشیده می‌شوند. در آن شبی هست بهتر از هزار ماه که هر کس از خیر آن محروم شود حقیقتا محروم است به روایت نسائی (۴/ ۱۲۹) و همچنین صحیح الترغیب (۱/ ۴۹۰).

رسالهٔ سبعون مسألة في الصیام.

منبع: شیخ محمد صالح المنجد