سه شنبه 14 شوال 1445 - 23 آوریل 2024
فارسی

دختربچه‌اش را تنها در خانه گذاشته و اجاق بر روی او افتاده و جان داده است

سوال

کودکی پنج ساله داشتم که یک روز مادرش او را با من در خانه گذاشت و سپس من برای کارم بیرون رفتم و به مادرش خبر دادم که او در خانه است، اما او در اثنای نبودن من و مادرش، رفته بود تا از از فر نان بردارد که اجاق و فر روی او افتاد و جان داد. آیا بر من یا مادرش کفاره‌ای از جمله روزه یا چیز دیگری لازم است؟

متن پاسخ

الحمدلله.

«امیدواریم که چیزی بر عهدهٔ شما نباشد؛ زیرا این امری است عادی و سهل انگاری و تفریط به حساب نمی‌آید و این برای کسانی که نخلستان یا مزرعه دارند رخ می‌دهد که کودک را رها می‌کنند و او به برکه می‌رود و آنجا شنا می‌کند و غرق می‌شود و می‌میرد و این امور معمولا رخ می‌دهد و راهی برای جلوگیری [قطعی] از آن نیست و ان شاء الله مورد عفو است».

(مجموع فتاوی ابن باز: ۲۲/ ۳۶۹).