جمعه 10 شوال 1445 - 19 آوریل 2024
فارسی

به هم وصل کردن دعاها و اذکار اشکالی ندارد

سوال

آیا دعا به زبان عربی و وصل کردن این دعاها به یکدیگر و استفاده از آن در تسبیح و حمد الله جایز است، مانند: سبحان الله وبحمده، عدد خلقه، ورضا نفسه، وزنة عرشه، ومداد كلماته و وصل کردن آن به سبحان الله وبحمده، سبحان الله العظيم و سپس وصل کردن آن به ذکر و دعایی دیگر، جایز است؟

متن پاسخ

الحمدلله.

اشکالی ندارد که بندهٔ مسلمان، پروردگارش را با ذکری که کلمات آن [از چند ذکر و دعای مختلف] به هم وصل شده یاد کند، به چند سبب:

ذکری که با وصل کردن جملات دعا به هم باشد - تا وقتی که از جملات شرعی باشد - از حالت ذکر شرعی خارج نشده و در دایرهٔ استحباب می‌ماند.

و شاید این سخن الله عزوجل که می‌فرماید: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا [سورهٔ احزاب: ۴۱] (ای کسانی که ایمان آورده‌اید الله یا یاد کنید، یادی بسیار) اشاره‌ای به جایز بودن این کار باشد، زیرا اقتضای ذکر بسیار این است که گاه ذاکر جمله‌ها و کلمات آن را به هم وصل کند.