جمعه 10 شوال 1445 - 19 آوریل 2024
فارسی

برداشتن موی صورت برای زن

سوال

من می‌دانم که برای زن جایز نیست چیزی از ابروی خود را بردارد، اما موی بقیهٔ صورت چطور است؟ آیا برای زن جایز است که موی بالای لب یا هر جای دیگری از صورتش را بردارد؟ به ویژه اگر صورتی پرمو داشته باشد؟

متن پاسخ

الحمدلله.

اولا:

در فتاوای «اللجنة الدائمة» (۱۷/۱۳۳) آمده است:

«برداشتن موی ابرو جایز نیست زیرا این همان نمص است که پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ مرتکب آن را لعن کرده است و از جملهٔ تغییر خلقت الهی است که از عمل شیطان است، و حتی اگر شوهرش او را امر کند نباید از او اطاعت کند زیرا این کار معصیت است و در معصیت خالق، طاعت مخلوق جایز نیست، و بلکه طاعت باید در معروف باشد چنانکه پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ فرموده‌اند».

ثانیا:

برداشتن همهٔ موهای بدن جایز است به جز موی ابرو.

در «فتاوی اللجنة الدائمة» (۱۷/۱۳۰) آمده است:

«دلیل [جواز] برداشتن موی بدن توسط زن، عمل به اصل است و این برای آراسته شدنش برای شوهرش مطلوب است و هیچ دلیلی برای منع آن وجود ندارد مگر آنچه در نهی از نمص یعنی برداشتن موی ابروها آمده است».

همچین در این فتوا (۵/۱۹۷) آمده است:

«حکم اسلام در کندن موی بین دو ابرو چیست؟ پاسخ کمیسیون چنین بود: کندن آن جایز است؛ زیرا [موی بین دو ابرو] از ابرو نیست».