جمعه 10 شوال 1445 - 19 آوریل 2024
فارسی

چرا حجاج این‌طور لباس می‌پوشند؟

سوال

چرا حاجیان در هنگام حج چنین لباسی می‌پوشند؟

متن پاسخ

الحمدلله.

الله متعال بر زبان پیامبرش محمد ـ صلی الله علیه وسلم ـ ما را به پوشیدن اِزار و ردا در حج و عمره امر کرده و این بنابر حکمتی بوده که او تعالی به آن آگاه است و وظیفهٔ ما انجام این امر به امید پاداش است، تفاوتی ندارد که به حکمت آن پی ببریم یا نبریم. اما از جمله حکمت‌هایی که علما برای این پوشش آورده‌اند: به یاد آوردن اوضاع مردم در هنگام جمع و نشور در روز قیامت است و همچنین به یاد آوردن تواضع و تساوی بین فقیر و غنی. از الله برای خود و شما توفیق و سَداد و پایداری بر حق تا هنگام دیدارش را خواهانیم.

و بالله التوفیق و صلی الله علی نبینا محمد و آله و صحبه و سلم.

منبع: کمیسیون دائم پژوهش‌های علمی و فتوا (فتاوی اللجنة: ۱۱/ ۱۷۱)