جمعه 19 رمضان 1445 - 29 مارس 2024
فارسی

به زبان آوردن نیت به هنگام ذبح قربانی

سوال

آیا به زبان آوردن نیت به هنگام ذبح قربانی برای پدرم که از دنیا رفته جایز است؟ مانند این که بگویم: خدایا این قربانی برای پدرم فلانی است؛ یا آن‌که کافی است بدون تلفظ این کار را انجام دهیم؟

متن پاسخ

الحمدلله.

محل نیت، قلب است. بنابراین همان قصدی که شخص در دل دارد کافی است و نیازی به زبان آوردن نیت نیست و باید در هنگام ذبح بسم الله و الله اکبر گوید؛ زیرا در صحیحین از انس ـ رضی الله عنه ـ نقل شده که پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ دو قوچ را با دستانش قربانی کرد و بسم الله و تکبیر گفت به روایت بخاری (۷/ ۱۳۰ به شمارهٔ ۵۵۵۴) و مسلم (۳/ ۱۵۵۶ به شمارهٔ ۱۹۶۶) و احمد (۳/ ۱۱۵).

اما اشکالی ندارد که بگویی خدایا این قربانی از طرف پدر من است و این کار تلفظ نیت نیست.

و بالله التوفیق.

منبع: اللجنة الدائمة للبحوث العلمية والإفتاء