جمعه 19 رمضان 1445 - 29 مارس 2024
فارسی

در روز رمضان مرتکب زنا شده است؛ باید چکار کند؟!

سوال

باید چکار کند؟ حکم روزه‌اش چیست؟ چطور باید قضایش را به جا بیاورد؟ همهٔ این پرسش‌ها دربارهٔ جوانی است که در روز رمضان زنا کرده است. اکنون که توبه کرده باید به او چه توصیه‌ای کرد؟ چه کتاب‌هایی باید بخواند و چه کارهایی باید بکند؟

متن پاسخ

الحمدلله.

جماع در روز رمضان از بزرگترین مفسدات روزه است و کسی که با جماع روزه‌اش را باطل کند گناهکار است و باید در ادامهٔ آن روز امساک کند و واجب است که قضایش را به همراه کفارهٔ مغلظه به جا بیاورد. دلیل آن حدیث ابوهریره ـ رضی الله عنه ـ است که می‌گوید: مردی به نزد رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ آمد و گفت: ای پیامبر خدا، هلاک شدم! پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ فرمود: چه چیز هلاکت کرده؟ گفت: در رمضان با زنم همبستر شده‌ام! فرمود: آیا چیزی داری که بتوانی برده‌ای آزاد کنی؟ گفت: نه. فرمود: آیا می‌توانی دو ماه پی در پی روزه بگیری؟ گفت: نه. فرمود: آیا توانایی غذا دادن به شصت مسکین را داری؟ گفت: نه... این حدیث را بخاری (۱۹۳۶) و مسلم (۱۱۱۱) روایت کرده‌اند.

قبلا در پاسخ به پرسش‌های شمارهٔ (38023 ) و (1672 ) به شرح این حدیث پرداخته‌ایم.

این در صورتی که انسان با همسرش جِماع کند، حال چگونه است کار کسی که حرمت ماه رمضان را با زنا زیر پا می گذارد والعیاذ بالله.

کسی که چنین کند مرتکب زیر پا نهادن دو حرمت شده: حرمت ماه رمضان و حرمت شرمگاه حرام، والله المستعان.

بر این جوان لازم است که به درگاه الله توبه‌ای عظیم آورد و اعمال نیک بسیار انجام دهد و با نیکان دوستی و مصاحبت نماید و باید تلاش کند در صورت توانایی با ازدواج خود را عفیف سازد و یا روزه گیرد که این باعث عفیف ماندن نفس می‌شود و شرمگاه را از وقوع در حرام حفظ می‌کند.

اما کاری که اکنون باید انجام دهد این است که از این کار شنیع توبه کند و قضای آن روز را به جا بیاورد و کفارهٔ مغلظه را چنانکه در حدیث پیشین آمده ادا کند. از الله تعالی برای خود و او مغفرت و توبه می‌خواهیم… آمین.