آیا اول قضای رمضانش را به جای بیاورد یا روزهٔ شش روز شوال را؟

سوال

در مورد روزه گرفتن شش روز از شوال پس از عید فطر، آیا زن باید اول روزه‌های قضای رمضان را که به سبب عادت ماهیانه نگرفته به جای بیاورد و سپس روزهٔ شش روز از شوال را ادا کند یا نه؟

متن پاسخ

الحمدلله.

اگر می‌خواهید اجری را که پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ در حدیث بیان کرده‌اند به دست آورید که: هر کس رمضان را روزه گیرد سپس شش روز از شوال را در پی آن روزه گیرد کارش مانند روزهٔ دهر است (مسلم: ۱۹۸۴) باید اول روزه‌های رمضان خود را کامل کنید سپس شش روز شوال را روزه بگیرید تا کارتان مطابق با حدیث باشد و پاداش یاد شده در حدیث را به دست بیاورید.

اما از نظر جایز بودن، شما اجازه دارید که قضای این روزه‌های رمضان را به تاخیر بیندازید و تا پیش از رسیدن رمضان بعدی انجامش دهید.

منبع: شیخ محمد صالح المنجد