جمعه 10 شوال 1445 - 19 آوریل 2024
فارسی

ذبح قربانی بهتر از صدقه دادن پول آن است

سوال

من و برادرم هر دو خانواده داریم و قصد داریم ان شاءالله در عید گوسفندی قربانی کنیم و پول گوسفند دیگر را بدون قربانی کردنش صدقه دهیم. آیا واجب است هر دو گوسفند قربانی شوند؟

متن پاسخ

الحمدلله.

مشروع در حق شما این است که دو قربانی انجام دهید و اشتراک در یک قربانی برایتان جایز نیست چنانکه گفته‌اید از برادرتان مستقل هستید. پیشتر شروط اشتراک در قربانی را در پاسخ به سوال (96741 ) بیان کرده‌ایم.

آنجا به بیان اختلاف علما در حکم قربانی پرداختیم که نزد جمهور سنت موکد است و نزد برخی فقها واجب است.

علما گفته‌اند که ذبح قربانی بهتر است و بر صدقه دادن قیمتش اولویت دارد، بنابراین شما می‌توانید قربانی را انجام دهید و گوشتش را صدقه دهید، یا کسی را وکیل کند که در مناطق دیگر که نیازمندتر هستند برایتان قربانی انجام دهند.

در مطالب اولی النهی (۲/ ۴۷۳) آمده است: و ذبح آن یعنی قربانی و ذبح عقیقه، بهتر از صدقه دادن قیمت آن است که بر آن نص است [یعنی امام احمد رحمه الله نص آن را تصریح نموده] و همینطور هَدی... و پیامبر قربانی کردند و هَدی اهدا نمودند و همینطور خلفای پس از ایشان؛ و اگر صدقه دادن قیمتش بهتر بود از آن عدول نمی‌کردند.