جمعه 19 رمضان 1445 - 29 مارس 2024
فارسی

چگونگی قضای قسمت فوت شده‌ی نماز میت

سوال

حکم کسی که تنها به یکی از چهار تکبیر نماز جنازه رسیده و سه تکبیر دیگر را از دست داده چیست، و باید چکار کند؟

متن پاسخ

الحمدلله.

وی باید نماز جنازه‌ی خود را کامل کند [به این ترتیب که] پیش از برداشتن جنازه، تکبیراتی را که از دست داده خودش به تنهایی ادا کند، سپس سلام دهد. یعنی آن تکبیری را که همراه امام ادا کرده به عنوان تکبیر اول به حساب می‌آورد و برای تکبیر دوم و سوم [که تنها ادا می‌کند] به حداقل واجب اکتفا می‌کند، به این صورت که در تکبیر دوم تنها می‌گوید: اللهم صل على محمد و پس از تکبیر سوم می‌گود: اللّهُمَّ اغْفِرْ لَهُ و پس از تکبیر چهارم سلام می‌دهد.

وبالله التوفيق وصلى الله على نبينا محمد وآله وصحبه وسلم .

منبع: کمیسیون دائمی پژوهش‌های علمی و فتوا (۸/ ۳۹۹)