شنبه 18 شوال 1445 - 27 آوریل 2024
فارسی

در اثنای روزه پیش از آنکه از عادت ماهیانه پاک شود مایعی زرد از او خارج شده است

سوال

زنی در ماه رمضان پیش از طلوع فجر عادت ماهیانه‌اش به پایان رسیده و آن روز را روزه شده است، سپس هنگام ظهر برای نماز برخاسته و متوجه زردی شده است؛ آیا روزه‌اش درست است؟

متن پاسخ

الحمدلله.

اگر پاکی پیش از طلوع فجر رخ داده و سپس روزه گرفته، روزه‌اش درست است و این زردی پس از دیدنِ پاکی هیچ اثری ندارد؛ به دلیل سخن ام عطیه ـ رضی الله عنها ـ که می‌فرماید: «ما [اثر] تیرگی و زردی پس از پاکی را چیزی به حساب نمی‌آوردیم» به روایت بخاری (۱/۸۴) و ابوداوود (۳۰۷) و این لفظ ابوداوود است.

و بالله التوفیق و صلی الله علیه نبینا محمد و آله و صحبه وسلم.

منبع: فتاوی اللجنة الدائمة للبحوث العلمیة والإفتاء (۱۰/۱۵۸)