جمعه 10 شوال 1445 - 19 آوریل 2024
فارسی

وضو با لمس نجاست باطل نمی‌شود

سوال

اگر مادر بچه‌اش را بشوید و نجاست او را لمس کند آیا این باعث باطل شدن وضویش می‌شود؟

متن پاسخ

الحمدلله.

باطل کننده‌های وضو معروف است و در پاسخ سؤال شمارهٔ (14321 ) آمده است و لمس نجاست از جملهٔ آن نیست.

اما، کسی که نجاست را لمس کرده برایش جایز نیست که نماز بگذارد مگر پس از شستن آن [از بدن و لباسش].

از شیخ ابن باز ـ رحمه الله ـ پرسیده شد:

رای شما دربارهٔ کار پزشکی که گاه لازم است عورت بیمار را ببیند یا برای معاینه آن را لمس کند چیست؟ برخی اوقات در اثنای عمل جراحی پزشک در محیطی پر از خون و ادرار کار می‌کند. آیا در این حال واجب است که وضویش را تجدید کند یا این از باب افضلیت است [نه واجب]؟

ایشان چنین پاسخ دادند:

«برای پزشک مرد اشکالی ندارد که برای نیاز عورت بیمار مرد را لمس کند و برای درمان آن را ببیند، چه این عورت پشت باشد یا جلو زیرا او اجارهٔ نگاه و لمس برای حاجت و ضرورت را دارد و اشکالی ندارد که در صورت نیاز برای پاک کردن زخم یا شناخت حالت زخم به خون یا ادرار دست بزند و بعدا دستش را بشوید و وضو با لمس خون یا ادرار باطل نمی‌شود اما اگر به عورت ـ چه مقعد یا آلت ـ دست بزند وضویش باطل می‌شود، اما لمس خون و ادرار یا دیگر نجاسات وضو را باطل نمی‌کند اما آن جاهایی را که نجاست به آن رسیده می‌شوید…».

(مجموع فتاوی ابن باز: ۶/ ۲۰).

منبع: سایت اسلام سوال و جواب

موضوعات مرتبط