با یک پسر فقط از طریق نامه نگاری رابطه دارد

سوال

من مدتی است که صرفا از طریق ایمیل با پسری رابطه دارم. من می‌خواهم به طور کامل این رابطه را قطع کنم اما نمی‌توانم و دوباره برمی‌گردم. از شما می‌خواهم بدی‌ها و ضررهای این رابطه و زیانی که ممکن است به دینم برساند را بگویید. لطفا نگویید این رابطه پیشرفت می‌کند و وارد مراحل بعدی می‌شود چون من به خودم اطمینان دارم و از طریق تلفن با او حرف نمی‌زنم و با او دیدار هم نمی‌کنم. اما چطور می‌توانم بر نفس خود غالب شوم؟ دلایلی می‌خواهم که برای ترک این رابطه قانعم کند. یک پاسخ مفصل می‌خواهم که گام به گام توضیح دهد چطور می‌توانم این کار را ترک کنم؟ در این اواخر هم دانسته‌ام که ایشان متاهل هستند.

متن پاسخ

الحمدلله.

برای اینکه علاقمند به ترک نهایی این رابطه هستید خوشحالیم و از الله تعالی خواهانیم شما را برای این کار توفیق دهد. کسی در حرام بودن چنین روابطی شک ندارد و همین کافی است که انجام دهنده‌اش احساس می‌کند دارد کار اشتباهی می‌کند و آن را از مردم پنهان می‌دارد و نمی‌تواند در برابر جمع اعلام کند که چنین رابطه‌ای دارد و همین نشانه برای تحریم چنین رابطه‌ای کافی است و پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ می‌فرماید: گناه آن است که در سینه‌ات احساس ناخوش ایجاد کند و دوست نداشته باشی که مردم از آن آگاه شوند به روایت مسلم (۲۵۵۳).

اینگونه رابطه‌ها بدی‌های پرشماری دارند از جمله:

ذات این کار حرام است و همین مفسده‌ای است بزرگ که در قلب اثر بد به جای می‌گذارد و آن را به تدریج تیره می‌کند و همینطور همهٔ گناهان در دل تاثیر می‌گذارند.

دیگر اینکه: لو رفتن چنین روابطی باعث بدنام شدن شخص می‌شود و همهٔ خوبی‌های او را تحت شعاع قرار می‌دهد و مردم همهٔ خوبی‌ها را فراموش کرده همین مورد بد را از او به یاد می‌سپارند و شما می‌دانید که اگر چنین چیزی دبارهٔ دختری لو برود مردم چه رفتاری با او خواهند داشت؟

همچنین چنین کاری به مراحل بدتر منجر می‌شود و آن وقت است که پشیمانی دیگر سودی نخواهد داشت. اما عجیب این است که همهٔ قربانیان چنین روابطی از خود مطمئن هستند و می‌گوید ما مثل بقیه نیستیم! داستان‌های تاسف‌باری که همچنان تکرار می‌شوند و متاسفانه تعداد کمی درس می‌گیرند. ده‌ها نمونه سوال دربارهٔ این روابط به ما می‌رسد اما بعد از آنکه کار از کار گذشته است.

بنابراین همین الان به داد خود برسید زیرا می‌بینیم که در حال رفتن به سمت مرگ هستید بی‌آنکه متوجه باشید. شاید گام‌های دیگران به سوی نابودی سریع‌تر از شما باشد اما همانطور که نگران دختران و خواهران خود هستیم در مورد شما نیز نگرانیم.

برای ترک این رابطهٔ حرام نیازی به تدرج نیست چون همین نیز می‌تواند از فریب شیطان باشد. بلکه مرد و زن مومن هرگاه بداند کاری حرام است، راهی پیش رویش نیست جز ترک آن. الله تعالی می‌فرماید:

 وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْراً أَنْ يَكُونَ لَهُمْ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ وَمَنْ يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلالاً مُبِيناً  [احزاب: ۳۶]

(و هیچ مرد و زن مومنی را سزاوار نباشد که چون الله و پیامبرش به کاری امر کنند برای آنان در کارشان اختیاری باشد و هرکس الله و پیامبرش را نافرمانی کند قطعا دچار گمراهی آشکاری شده است)

و می‌فرماید:

 إِنَّمَا كَانَ قَوْلَ الْمُؤْمِنِينَ إِذَا دُعُوا إِلَى اللَّهِ وَرَسُولِهِ لِيَحْكُمَ بَيْنَهُمْ أَنْ يَقُولُوا سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا وَأُوْلَئِكَ هُمْ الْمُفْلِحُونَ (۵۱) وَمَنْ يُطِعْ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَيَخْشَ اللَّهَ وَيَتَّقِيهِ فَأُوْلَئِكَ هُمْ الْفَائِزُونَ  [نور: ۵۱ ـ ۵۲]

(گفتار مومنان وقتی به سوی الله و پیامبرش خوانده شوند تا میانشان داوری کنند تنها این است که می‌گویند شنیدیم و اطاعت کردیم و اینانند که رستگارند (۵۱) و کسی که الله و پیامبرش را فرمان برد و از الله بترسد و از او پروا کند آنان رستگارند).

از الله تعالی خواهانیم که شما را توفیق توبه دهد و از شما بپذیرد.

گفتید که این جوان متاهل هم هست و این یعنی شما در حق آن خواهرتان (همسر ایشان) نیز با این رابطه ستم روا می‌دارید و شکی در این نیست که او بخشی از وقت خود و خوش سخنی و محبتش را صرف شما می‌کند. وقت و محبتی که حق همسر و فرزندانش بود و شما حق آنان را غصب کرده‌اید.

و چه بسا شما [ناخواسته] سببی شوید برای تباه شدن رابطهٔ بین ایشان و همسر و فرزندانشان.

و اصلا با خود فکر کنید؛ اگر این مرد همسر شما بود آیا راضی می‌شدید که او چنین رابطه‌ای را با دیگر دختران برقرار کند؟

اگر این را برای خود راضی نیستید چگونه برای خواهر خود می‌پسندید؟

بنابراین هر چه زودتر این رابطه را قطع کنید و خودتان را با آنچه سودمند است مشغول سازید و چه بسا برای همین رابطه از لذت اعمال نیک یا قسمتی از آن محروم شده باشید.

به نماز پناه ببرید و از مناجات با الله و یاد او و تلاوت کتابش و دعای بسیار یاری بجویید تا توبهٔ شما را بپذیرد.

برای اطلاع بیشتر به پاسخ سوال شمارهٔ (84089) و (84102) مراجعه نمایید.