حکم نماز جمعه برای زن

سوال

مادرم نمازهای پنجگانه و همهٔ نمازهای سنت از جمله نماز ضحی و وتر را ادا می‌کند اما در روز جمعه تنها در مسجد جامعی که حدود نه کیلومتر با خانهٔ ما فاصله دارد نماز می‌خواند. من به ایشان توصیه می‌کنم که نماز زن در خانه‌اش بهتر است اما او اصرار دارد که در روز جمعه به مسجد جامع برود. آیا خارج شدن او برای نماز اشکالی ندارد؟

متن پاسخ

الحمدلله.

«اشکالی ندارد؛ پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ می‌فرماید: «کنیزان الله (زنان) را از مساجد الله باز ندارید»، زیرا او برای شنیدن خطبه و بهره بردن از آن خارج شده و باحجاب و رعایت پوشش بوده پس اشکالی بر او نیست، اما خانه‌اش برای او بهتر است و در خانه چهار رکعت ظهر را ادا می‌کند، اما اگر [برای مسجد] بیرون رفت در صورتی که حجابش درست باشد و قصدش خیر و شنیدن خطبه و بهره بردن از آن باشد او را منع نکن زیرا ان شاء الله اشکالی در این کار نیست.

زنان همراه با پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ در مسجد ایشان نماز می‌خواندند و در خطبه و نماز جمعه حاضر می‌شدند و بسیاری از زنان همراه پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ در نماز جمعه شرکت می‌کردند، پس اشکالی در این نیست اما «خانه‌هایشان برای آنان بهتر است».»

شیخ عبدالعزیز بن باز رحمه الله

(فتاوی نور علی الدرب: ۲/ ۱۰۵۱).

منبع: شیخ عبدالعزیز بن باز رحمه الله (فتاوی نور علی الدرب: ۲/۱۰۵۱)