سه شنبه 7 شوال 1445 - 16 آوریل 2024
فارسی

آیا امام در صورت باطل شدن وضویش باید کسی را جانشین خود کند؟

سوال

اگر در حین نماز برای امام مشکلی پیش آمد آیا برای یکی از نمازگزاران جایز است که امامت نمازگزاران را بر عهده بگیرد؟

متن پاسخ

الحمدلله.

اگر برای امام مشکلی پیش آمد یا بی‌وضو شد و از نماز بیرون آمد می‌تواند به یکی از نمازگران بگوید: فلانی جلو بیا و نماز را برای نمازگزاران کامل کن [امامت کن]، اما اگر امام چنین نکرد خود مأمومان می‌توانند یکی از نمازگزاران را جلو بیندازند تا نماز را برایشان به پایان برساند یا آنکه خودشان به صورت فردی نمازشان را کامل کنند.

منبع: لقاء باب المفتوح، ابن عثیمین (۹۳/۵۴)