جمعه 19 رمضان 1445 - 29 مارس 2024
فارسی

آیا می‌توان گوشت قربانی را به غیر مسلمانان داد؟

سوال

دادن گوشت قربانی به کافر جایز است؟

متن پاسخ

الحمدلله.

شیخ ابن عثیمین ـ رحمه الله ـ می‌گوید:

برای انسان جایز است از گوشت قربانی به شخص کافر بدهد، به شرطی که آن کافر از کسانی نباشد که مسلمانان را می‌کشند، و اگر از این کافران باشد نباید چیزی به او داد، زیرا الله متعال می‌فرماید:

لا يَنْهَاكُمْ اللَّهُ عَنْ الَّذِينَ لَمْ يُقَاتِلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَلَمْ يُخْرِجُوكُمْ مِنْ دِيَارِكُمْ أَنْ تَبَرُّوهُمْ وَتُقْسِطُوا إِلَيْهِمْ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُقْسِطِينَ (۸) إِنَّمَا يَنْهَاكُمْ اللَّهُ عَنْ الَّذِينَ قَاتَلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَأَخْرَجُوكُمْ مِنْ دِيَارِكُمْ وَظَاهَرُوا عَلَى إِخْرَاجِكُمْ أَنْ تَوَلَّوْهُمْ وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ فَأُوْلَئِكَ هُمْ الظَّالِمُونَ [ممتحنه: ۸ ـ ۹]

(الله شما را از کسانی که در دین با شما نجنگیده و شما را از دیارتان بیرون نکرده‌اند باز نمی‌دارد که با آنان نیکی کنید و با ایشان عدالت ورزید، زیرا الله دادگران را دوست دارد (۸) الله فقط شما را از [دوستی] با کسانی باز می‌دارد که در [امر] دین با شما جنگ کرده و شما را از خانه‌هایتان بیرون رانده و در بیرون راندنتان همدیگر را یاری داده‌اند، و هر کس آنان را به دوستی گیرد آنان همان ستمگرانند).

منبع: فتاوای شیخ ابن عثیمین (۲/ ۶۶۳)