سه شنبه 9 رمضان 1445 - 19 مارس 2024
فارسی

آیا با داشتن قضای روزه‌ی رمضان شروع به روزه‌ی شش از روز شوال کند؟

سوال

کسی که روزه‌ی شش روز از شوال را پس از رمضان گرفته اما روزه‌ی رمضانش کامل نیست چون ده روز رمضان را با داشتن عذر شرعی روزه نبوده، آیا مانند کسی که رمضانش را کامل روزه بوده و سپس شش روز از شوال را روزه گرفته پاداش خواهد داشت و روزه‌اش مانند روزه‌ی یک سال کامل خواهد بود؟ لطفا توضیح دهید، جزاکم الله خیرا

متن پاسخ

الحمدلله.

اندازه‌ی ثواب اعمالی که بندگان برای الله انجام می‌دهند مخصوص الله متعال است و بنده اگر خواهان پاداش خداوند باشد و برای آن تلاش کند اجرش ضایع نخواهد شد، چنانکه الله متعال می‌فرماید:

إِنَّا لَا نُضِيعُ أَجْرَ مَنْ أَحْسَنَ عَمَلًا [کهف: ۳۰]

(ما پاداش کسی را که نیکوکاری کرده است تباه نمی‌کنیم).

برای کسی که هنوز روزه‌ی رمضانش کامل نشده شایسته این است که نخست قضای آن را به جای آورد سپس شش روز از شوال را روزه بگیرد، زیرا نمی‌شود گفت که روزه‌ی رمضان را با شش روز از شوال پی‌گیری و کامل کرده مگر آنکه اول روزه‌ی رمضان را کامل انجام داده باشد.

و بالله التوفيق و صلى الله على نبينا محمد و آله و صحبه و سلم.

منبع: فتاوای کمیسیون دائمی فتوا (۱۰/ ۳۹۲)