سه شنبه 21 شوال 1445 - 30 آوریل 2024
فارسی

تاثیر خروج خون و چرکِ زخم بر وضو و نماز

سوال

من دچار جوش غرور جوانی هستم که در صورت و کتف بیرون می‌آید و این جوش‌ها گاه دچار التهاب و تورم می‌شود و در پایان باد می‌کند و از آن خون بیرون می‌آید و گاه مایعی زرد ناشی از این التهاب از آن بیرون می‌آید و بعضی اوقات لباسم آلودهٔ این خون می‌شود. آیا لازم است که وقتی می‌خواهم نماز بخوانم این لباس را عوض کنم و بشویم؟

متن پاسخ

الحمدلله.

اولا:

فقها دربارهٔ خونی که از غیر دو راه (محل خروج ادرار و مدفوع) خارج شده اختلاف دارند که آیا وضو را باطل می‌کند یا خیر؟ قبلا در پاسخ به سؤال شمارهٔ (45666) به بیان این اختلاف پرداختیم و گفتیم که قول راجح آن است که وضو را باطل نمی‌کند و این مذهب امام مالک و امام شافعی رحمهما الله و انتخاب شیخ الاسلام ابن تیمیه است.

ثانیا:

خون و چرکی که به لباست رسیده اگر کم باشد اشکالی ندارد که با آن نماز بخوانی و اگر زیاد باشد بنابر قول جمهور فقها باید آن را بشویی یا عوضش کنی.

برخی از علما نیز به این قول گرایش دارند که خون خارج شده از انسان اگر از غیر دو راه پیش و پس باشد پاک است و نجس نیست.

شیخ ابن عثیمین ـ رحمه الله ـ می‌گوید: «آنان که خون آدمی را پاک می‌دانند قولشان بسیار قوی است؛ زیرا نص و قیاس دال بر همین است» (الشرح الممتع: ۱/۴۴۳).