زیر کردن آب گلو و خلط سینه در حال روزه

سوال

آیا آب دهن در رمضان روزه را باطل می‌کند؟ چون بزاق من مخصوصا وقتی در مسجد هستم و قرآن می‌خوانم زیاد است.

متن پاسخ

الحمدلله.

زیر کردن آب دهان باعث باطل شدن روزه نمی‌شود حتی اگر زیاد و پی در پی و در مسجد یا هر جای دیگر باشد. اما اگر بلغم و غلیظ باشد مانند خلط سینه آن را زیر نکن بلکه آن را تف کن و اگر در مسجد هستی در دسمتال کاغذی یا مانند آن بینداز.

و بالله التوفیق وصلی الله علی نبینا محمد وآله وصحبه وسلم.

کمیسیون دائم پژوهش‌های علمی و فتوی (۱۰/ ۲۷۰).

اگر گفته شود: آیا زیر کردن بلغم به عمد جایز است؟

می‌گوییم:

بلعیدن بلغم بر روزه‌دار و غیر روزه‌دار حرام است زیرا چیزی چندش آور و کثیف است و چه بسا حاوی بیماری و میکروب‌هایی باشد که از بدن خارج شده است.

اما در صورت بلیعیدن روزه باطل نمی‌شود زیرا از دهان خارج نشده در نتیجه زیر بردن آن به معنای خوردن و نوشیدن نیست. در این صورت حتی اگر داخل دهان او رسیده باشد و آن را زیر کند روزه‌اش باطل نیست.

پایان سخن شیخ محمد ابن عثیمین رحمه الله. نگا: الشرح الممتع (۶/ ۴۲۸).