حکم حج

سوال

حکم حج چیست و کسی که وجوب حج را انکار می‌کند چه حکمی دارد؟

متن پاسخ

الحمدلله.

حج یکی از ارکان اسلام است، بنابراین کسی که پس از بیان و توضیح به او، آن را انکار کند یا بد بدارد کافر است و از وی درخواست توبه می‌شود و اگر توبه نکند به جرم ارتداد مجازات می‌شود. کسی که توانایی‌اش را دارد که حج را فورا ادا کند باید فریضه‌ی حج را زودتر انجام دهد؛ زیرا الله تعالی می‌فرماید:

وَلِلّهِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَيْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَيْهِ سَبِيلًا [آل عمران: ۹۷]

(و برای الله حج آن خانه (کعبه) بر عهدهٔ مردم است [البته برای] کسی که بتواند به سوی آن راه یابد).

وبالله التوفیق

منبع: انجمن دائم پژوهش‌های علمی و فتوا (۱۱/ ۱۱).